top of page

Het werken bij Licentie2GO - Cynthia

Wie ben ik?

Mijn naam is Cynthia Dam-Schuit, ik ben 28 jaar en werk nu anderhalf jaar bij Licentie2GO. Ik ben een HBO-IT Student op Saxion in Enschede. Ik werk nu parttime bij Licentie2GO. In mijn vrije tijd speel ik graag videogames, knutsel ik met mijn vrouw en binge-watchen wij series. Ook loop ik graag een lang stuk met de hond, of dat nou de kantoorhond is of mijn eigen hond.
Hoe ben ik bij licentie2GO terecht gekomen?


Ik ben in 2020 begonnen met mijn opleiding IT op Saxion Enschede na jaren als kok en in de autowereld te hebben gewerkt. In mijn eerste jaar van de opleiding had ik snel door dat ik meer uitdaging nodig had dan alleen mijn studie. Hierom ben ik na het behalen van mijn propedeuse opzoek gegaan naar een baan via een IT-Studentendetacheringsbureau. Ik kreeg hierdoor een uitnodiging bij Licentie2GO en na het eerste gesprek was er gelijk een klik. Ik kreeg de baan aangeboden en inmiddels ben ik er al anderhalf jaar en hoop ik te blijven na mijn opleiding.


Welke functie heb ik?


Ik ben officieel nog in opleiding en ben dus Junior Software Engineer, maar mijn expertise ligt meer aan de kant van Quality Assurance en planning. Ik zorg ervoor dat de planning goed uitgewerkt en duidelijk is, en dat alles wat live komt te staan grondig is getest, zowel visueel als technisch. Dit doe ik nu nog samen met mijn teamleider Alwin, maar zal dit in de komende tijd steeds zelfstandiger doen. Daarnaast help ik natuurlijk ook nog gewoon met het creëren van features en het uitbreiden van onze systemen.


Wat is mijn ervaring met werken bij Licentie2GO?


Vanaf dag 1 heb ik het elke dag weer naar mijn zin. Het werk is uitdagend, er zijn mogelijkheden om door te groeien, er is veel vrijheid voor het zelf indelen en decoreren van je werkplek, en de collega’s zijn elke dag weer gezellig. Zelfs als er een keer een slechte dag tussen zit zorgen mijn collega’s ervoor dat ik toch met een lach aan het werk ben. Ondertussen zijn een aantal van mijn collega’s ook vrienden buiten werktijd geworden, waarin wij gamen, films kijken, en met een klein groepje Dungeons & Dragons spelen. Wat ik erg fijn vind is dat er nooit naar opgekeken wordt als ik aangeef dat ik een vrouw heb en deel uitmaak van de LGBTQIA+ gemeenschap. In Pride Month heeft onze HR-manager, Yvonne, zelfs wat kleine dingetjes intern geregeld om het te vieren met mij en alle andere collega’s. Door kleine dingen zoals dit voel ik me erg geaccepteerd en thuis bij dit bedrijf.


Wat vind ik het leukste aan Licentie2GO?


· Iedereen kan en mag zijn wie zij/hij/hen wil zijn.

· Veel doorgroeimogelijkheden.

· Hecht en gezellig team.

· Leuke team uitjes, borrels, lunches, en VrijMiBo’s.

· Kantoor hondjes ;)

· Het serieus genomen worden als vrouw in de IT.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page